2016-11-14
情繫九龍灣呢個地方, 特別鐘意假日黎行MEGABOX, 避開人多擁擠既地方, 悠閒地行下家品店。行行下肚餓, 想搵野食之際就被呢隻粉紅小馬(!?)所吸引。原來呢到係一個連同遊樂埸既餐廳, 用餐位置用左好多日本卡通做牆身裝飾, 好歡樂。係收銀處落完單, 就收到呢個喼喼機, 野食整好, 個機就會嚮, 然後就可以出去囉野食。芝士煙三文魚PIZZA $88餐既價錢包左餐湯及汽水, 加$6就可以轉飲咖啡。原本唸住呢個價錢, 仲包甘多野, PIZZA一定唔會太大。誰不知個餅大過我塊面。而且切成八塊, 每塊上面都有大量芝士同煙三文魚。另外仲有我鐘意既火煎菜同焗車厘茄, 呢個配搭安全但百吃不厭。批底夠簿同脆, 鮮茄醬酸甜醒胃,芝士係半溶狀態下帶點煙韌, 仲有超多汁既車厘茄。我同朋友食左一大半已經有點飽。芝士焗釀波士頓龍蝦(半隻) 配龍蝦汁燴意粉餐 $98估唔到係MEGABOX既LUNCH會食到龍蝦。更加估唔到成個龍蝦餐竟然唔洗一百蚊!半隻龍蝦焗得金黃焦香, 旁邊既意粉仲係非常濃稠, 每條都掛滿醬汁。龍蝦蝦肉輕易就能原條拆出, 肉質爽口, 味道香得黎帶微甜。不過肉既量唔多, 幸好半隻龍蝦入面, 除左蝦肉
餐既價錢包左餐湯及汽水, 加$6就可以轉飲咖啡。原本唸住呢個價錢, 仲包甘多野, PIZZA一定唔會太大。誰不知個餅大過我塊面。 而且切成八塊, 每塊上面都有大量芝士同煙三文魚。
我同朋友食左一大半已經有點飽。 芝士焗釀波士頓龍蝦(半隻) 配龍蝦汁燴意粉餐 $98
估唔到係MEGABOX既LUNCH會食到龍蝦。更加估唔到成個龍蝦餐竟然唔洗一百蚊! 半隻龍蝦焗得金黃焦香, 旁邊既意粉仲係非常濃稠, 每條都掛滿醬汁。 龍蝦蝦肉輕易就能原條拆出, 肉質爽口, 味道香得黎帶微甜。
不過肉既量唔多, 幸好半隻龍蝦入面, 除左蝦肉仲釀有好多焗煙肉同洋蔥。 藍柑柚子星空梳打 轉飲價$19
飲品加錢轉左特飲, 係充滿星空夢幻感既藍色漸變特飲。
味道偏甜, 尾調係東子既清香。 食完呢個性價比超高既午餐, 仲可以係用餐區門口打鋪機, 玩完先走。