2019-01-05 331 瀏覽
今曰去左了一間之前好多朋友推介過嘅壽司店。我係下晝兩點幾去嘅,入到去感覺都唔算多人,有好多空位。不過如果一個人去食佢哋未必比卡位你。我叫咗兩個set同埋一d小食。個set可以揀六件唔同嘅壽司,我就叫左火炙醬燒三文魚壽司、蟹棒壽司、三文魚壽司同埋燒牛肉壽司。每個餐附送一個三文魚湯湯,同埋一碗烏冬。味道方面,個人認為壽司啲飯夠實,夾嘅時候唔會話甩出來,因此口感唔錯,個人比較喜歡火炙醬燒三文魚壽司,三文魚燒到好香口,表面有小小胡椒,正呀!比較令我驚喜嘅係三文魚湯,兩面都幾多三文魚下,食落去亦都唔似湯渣,三文魚肉有肥有瘦,而成碗湯飲落去好鮮,抵讚!至於嗰兩個小食,個人應為牛舌份量比較少,亦都比較簿身,味道麻麻地,雞軟骨食落去感覺都係食緊啲炸粉,唔太推介。價錢方面,個人認為50幾蚊食一個set有湯有烏冬,同埋有啲幾正嘅壽司好抵嘅,所以都推介大家去食~
今曰去左了一間之前好多朋友推介過嘅壽司店。

• 三文魚壽司