2022-02-07 171 瀏覽
今日去到旺角食日式放題,日式放題依家開到一街都係,不過要搵到好食既都唔易,今日黎到呢間大瀛喜就真係高質,刺身新鮮,有不同類型既炸物、鍋物、熱食,飲品成大個櫃自己慢慢揀,日式食物外亦有其他不同既菜式,有簡單既中式食物,亦有不同類型既甜品、雪糕等等。先講下刺身方面,三文魚、吞拿魚、甜蝦一律都有,我自己就鍾意佢地既三文魚同帶子,好鮮甜,而且放係冰上面保持新鮮,放番十分鐘都唔成問題。之後要講既係牛肉鍋,湯鍋最適合依家食,湯底鮮甜,有好幾塊牛肉,加上豆腐、蔬菜等等,食完凍食再食個湯鍋就最好。最後要講既就係自助吧,飲品櫃好多選擇,有自家既冷泡茶,汽水,啤酒都有幾十款,小食,有中華沙律、枝豆、螺肉等等,另外有湯同甜品。

刺身
三文魚刺身