今日去開樂富呢頭,決定係呢度食埋野,揀咗呢度嘅馬來西亞餐廳蒲羅。🥑牛油果青木瓜沙律佢嘅牛油果非常新鮮,口感好潤滑,仲有微微嘅酸味,好開胃。加上青木瓜嘅脆爽,配合啲沙律醬汁,真係好好味。沙律醬汁唔會太甜,帶啲微微嘅酸味,令人食完唔會覺得膩。🦆娘惹茶燻鴨喇沙好有特色,麵煮得啱啱好彈牙,鴨肉又好嫩,茶燻味道好香濃,同埋唔會太濃烈,令人一試就愛上。啲叻沙汁都好香濃,唔會太辣,加上啲花生碎同蝦米,令味道更加豐富。🍗海南雞飯拼巴生肉骨茶海南雞同肉骨茶係星加坡標誌性嘅食物,雞肉好滑嫩,飯粒好香,醬汁唔會太鹹,好開胃。而肉骨茶就好香濃,有啲微微嘅辣味,令人食完之後都覺得好舒服。蒲羅嘅呢間食店真係好有水準,食物質素高,味道好鮮美,而且份量實在,令人一試難忘。鍾意食東南亞菜式既你,絕對要去試試佢哋嘅美食啊!

🥑牛油果青木瓜沙律

🦆娘惹茶燻鴨喇沙