2019-03-10
今日嚟到譽發覓食~上網見到呢間餐廳啲評價幾好,價錢又acceptable,於是就去食啦~一入到去就feel到幾relax,佢有一個大型屏幕播住外國MV,剛巧又被安排坐窗口附近~我地叫左個二人餐$298,有兩份沙津、兩份餐湯、一份阿根廷紅蝦龍蝦汁扁意同埋加$48要了個慢煮安格斯牛扒~仲加了帶子~沙津正常,麻醬好足,菜類新鮮唔苦,幾好食;而南瓜餐湯就有少少失色,不過都不難入口~之後嚟左兩個餐飲,一個係熱棉花糖朱古力,一個係水龍捲(名字很特別!);朱古力飲落竟然唔熱,於是同侍應講,佢即刻講超級唔好意思同幫我換過杯,態度十分好~因為我喜歡甜朱古力,所以呢杯都幾岩我口味~至於另一杯則好重荔枝味~很不錯呢!(另外一提,二人餐只包$22野飲,超過要補差價~)佢地上菜既速度都算好快,一下子嚟左兩道主菜~安格斯牛叫左5成熟,肉質算不錯,以$178呢個單點價錢嚟講算係咁,同出面$200幾既扒差唔多~加$18的帶子大粒啲就好喇!至於意粉我個人認為淡左少少,但內容豐富,佢意粉入面有章魚同細蜆~而蝦則正常,值得一提係他們有處理蝦腸~呢點很令我滿意~最後竟然仲有movenpick! 好開心,佢有4種口味選擇:雲尼
(另外一提,二人餐只包$22野飲,超過要補差價~)
以二人餐嚟講呢個實係算抵食同多元化!推介