2020-01-21
之前去過印度 唔敢食街邊野 只敢食酒店 buffet 但有時都會掛住印度式五花百門既咖哩近排發現公司附近 竟然有印度菜隱藏係電氣道街市 當然要成班同事一齊去試下我地 8 個人叫左7個set 四份咖哩 兩份薄荷串燒雞 一份雞肉炒飯 另外單點一份蒜茸炒西蘭花 西蘭花炒得好味 後尾我地再叫多左一碟雞牛羊咖哩 各有唔同顏色 咖哩香味亦各有不同叫小辣的話係近乎唔辣 平時唔太食得辣既同事都食到佢個中辣 好惹味印式雞肉炒飯炒飯唔辣 香料味唔會過重 雞肉都多 但飯粒質感比較濕薄荷串燒雞食落薄荷葉味好香 加埋檸檬汁好夾 不過個人覺得呢道菜有少少dry跟餐會有埋飯or原味烤餅重口味既我地加錢轉哂做芝士烤餅 & 蒜茸烤餅芝士烤餅非常邪惡!上枱熱辣辣 搣開有拉絲效果 亦好飽肚蒜茸烤餅比較薄身鬆脆 面頭既蒜茸少少生 但好香口 點羊肉咖哩個汁好夾認真食過呢 2 款烤餅 就唔會番轉頭食原味由於烤餅份量超多 我地仲叫佢比多一碗淨咖哩我地點汁食
但有時都會掛住印度式五花百門既咖哩
雞牛羊咖哩 各有唔同顏色 咖哩香味亦各有不同