2023-06-17 35 瀏覽
之前去泰國食過又平又好食,心心念念香港都好想食,成日聽人講水門雞飯,終於今次食到啦!平旺角搵食實在太多選擇,但無阻我食平價泰國菜呀!係門口等左一陣就輪到我地啦。雖然人多,不過地樓底高,地方寬敞。店內裝潢都好有泰味呀!今次兩個胃食以下咁多野😀炎炎夏日,點左椰青同菠蘿🍍沙冰🍧兩杯都係水準之作,椰青新鮮,果肉鮮,菠蘿沙冰甜度適中,仲夠哂凍😆香辣鳳爪沙律🥗冷盤得黎唔係冰凍上枱,鳳爪隻隻都好入味,食到尾個時就會feel到啲辣味會由頭皮震上去,好過癮呀。泰式炒通菜呢道菜穩穩陣陣,有微微的辣味金牌胡椒豬什粉豬什豐富,有豬潤豬肝豬腸粉…全部都唔腥,同埋配胡椒味湯底感覺進補,可去寒,唔知係咪因為夏天關係,佢地唔做咁重胡椒味,但如果胡椒味重啲就更好了!

今次兩個胃食以下咁多野😀

炎炎夏日,點左椰青同菠蘿🍍沙冰🍧

香辣鳳爪沙律🥗

泰式炒通菜
呢道菜穩穩陣陣,有微微的辣味

金牌胡椒豬什粉