2022-06-19
尖沙咀食晚餐嘅選擇非常之多, 兩個麻甩佬真係唔知去邊度食好, 機緣巧合之下去咗呢一間蘇吧, 我哋坐咗喺路邊嘅半戶外區, 非常之有情調, 情侶過嚟真係冇得輸。 當我哋煩惱緊唔知食咩好嘅時候,waiter 熱情有禮, 向我哋耐心介紹。 小食先嚟個酥炸生蠔, 好明顯係新鮮生蠔所油炸, 生蠔鮮味,外層炸皮非常鬆化值得推介。 然後叫咗個燒春雞, 伴碟分別有黑醋沙律同薯角, 沙律真心覺得有驚喜, 他們所用的黑醋對配合得適宜。 燒春雞份量合適, 皮脆肉很鮮嫩, 可惜不是啖啖肉。 仲有個軟殼蟹飯, 真心推介, 新鮮軟殼蟹入口即溶,顯得食材的重要性, 西班牙飯用汁煮得非常入味, 每一啖都有 creamy 嘅感覺, 下次想試下佢其他嘅小食。 兩個男人仲點少得兩杯酒精飲品,Espresso tonic, 層次分明之靚, 混合一口飲, 另有一番滋味。 無論食物還是環境, 都是對得起這個價錢, 雖然不是大排檔價錢, 但絕對值得享受。