2016-04-12
上星期去開西環,諗住試新野啦,上OP見到個喇沙好似好正咁,咁知一搵地圖,離我身處地點有啲遠,就無去食。今日剛好又係西環,又肚餓,就係附近搵野食,諗住食阿元,點知佢renovation wow!望過對面就見到呢間之前想食既,即刻入去坐低同叫個喇沙。由於太餓,食,無影相。食物:完全唔係喇沙,點講好,由於我大肚,叫左小辣。個面一黎,就知lai 野,白色既?!好,唔好先入為主,飲啖湯先,湯底無蝦味,太清,唔係你食開果隻喇沙!勁失望! 豆腐卜太硬,好似無煮咁,唔入味,無啦啦碗面有兩粒雲吞,見老公碗都有,應該係跟面送既,唔洗加錢,可惜入面只係豬肉,咩都無,實的的既豬肉餃,你唔會想食多次。同行老公叫左個無少辣喇沙,面既顏色係正常返,有辣油係面,橙橙地色。我試左一啖,辣啲,但湯底一樣。佢食食下就同我講,個烏冬未煮好(可以揀唔同面,佢要左烏冬),啲烏冬仲「痴」住一舊。店主同員工都好nice,可惜店主可能走fusion 掛,我真心唔識欣賞,改進空間大左啲囉。
望過對面就見到呢間之前想食既,即刻入去坐低同叫個喇沙。
由於太餓,食,無影相。
店主同員工都好nice,可惜店主可能走
fusion 掛,我真心唔識欣賞,改進空間大左啲囉。