2014-12-09
今日來呢間餐廳,因為見到借景俾電視台,覺得環境幾靚,聽聞食物都有水準。set lunch 唔算貴,細細間餐廳真系幾好view,但唔係the one, isquare 嗰種居高臨下。食物方面,小食吞拿魚他他、頭盤選沙律、磨菇批,中規中矩,冇烹調凍食嘅嘢好難見真章。全餐最愛~麵包又暖又外脆內軟,好味到食晒,直情想追加…不過唔知幾錢呢主菜朋友選煎龍魚配蜆汁,魚皮煎得香口、肉質亦唔粗鞋,朋友話唔可以話極好…仍有進步空間。我加$100選肉眼扒,嗯,扒房食扒得確有質素保証,嫩滑兼夾肉味濃,冇得挑剔,唯一要話,就系細件咗啲囉~甜品唔食平$20,老虎蟹試埋,又系冇咩特別之作,冇太大驚喜,亦唔會令你失望嘅。估佢唔到最弊最弊,出錯在杯餐後tea,奶整熱咗,但茶凍,啤一聲,幾想叫佢換,但算啦~照飲。基本上,服務員都好殷勤,但中午全餐廳得兩個侍仔,唔想太煩人啫。