2021-12-17
想搵個靜靜哋嘅地方歎個舒服嘅午餐,於是嚟到呢間環境唔錯嘅小茶室。😌🥪 是拉差辣醬雞肉酸種麵包吐司 $88💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌑 (4/5)💬 淨係講賣相已經夠晒吸引,大大塊微微燒過嘅芝士睇落都覺得好食。是拉差辣醬係泰式嘅味道,雞肉都幾嫩滑同juicy,夾埋沙律菜同酸種麵包份量啱啱好。👍🏻🥑 抹茶牛油果鮮打特飲 $65💯 評分:🌕🌕🌕🌑🌑 (3/5) 💬 新鮮打嘅青BB Smoothie,抹茶加牛油果綠上加綠。口感打得都算幼滑,飲落幾濃厚,不過抹茶嘅澀味相當重,令杯特飲整體比較苦。😗🍔 手撕豬肉漢堡配沙律 $108💯 評分:🌕🌕🌕🌑🌑 (3/5)💬 手撕豬肉嘅醬汁頗多,令到個漢堡包十分之濕潤,食落主要都係啲醬濃郁嘅酸味,係一個比較heavy嘅選擇。沙律淋上少量油醋調味,入面嘅車厘茄有兩種,分別係紅色同少見啲嘅橙色。🙂☕ 岩茶牛奶(熱) $45💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌕 (5/5)💬 見menu寫住must try所以叫咗嚟試,杯嘢上面有精緻嘅拉花。牛奶濃郁得嚟唔會蓋過咗岩茶嘅香氣,兩者嘅味道完美地融合埋一齊,唔怪得係大家推介嘅必飲之選。😋🌯 蜜糖烤雞卷餅 $78💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌕 (5/5)💬
🥪 是拉差辣醬雞肉酸種麵包吐司 $88
💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌑 (4/5)
🥑 抹茶牛油果鮮打特飲 $65
💯 評分:🌕🌕🌕🌑🌑 (3/5)
💯 評分:🌕🌕🌕🌑🌑 (3/5)
☕ 岩茶牛奶(熱) $45
💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌕 (5/5)
💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌕 (5/5)
💬 餅皮烘得脆卜卜,咬落煙煙韌韌,食到最尾都仲暖笠笠。餡料包得非常飽滿,有雞肉、芝士、甜椒、洋蔥……味道豐富又有層次,隔離仲有沙律可以中和返個油膩感。🤤
🫐 黑加倫子冰紅茶 $55
💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5/5)
💬 夢幻嘅紫紅色啱晒影靚相打卡,飲落冇想像嘅藥水味,黑加倫子酸酸may may但可以接受。淡淡嘅莓果香氣同紅茶獨特嘅甘醇配合得好好,冰冰涼涼咁清爽又解渴。😍