2009-04-05
以前我下班後, 都會去跑馬地散下步, 之後我沿途經過cake shop, 都會去歇一會食下cake, 飲杯茶, 都幾enjoy 的一個下午啦!!我已經差不多1年幾冇去, 所以再來enjoy 我的 tea ...我同我男友收工到跑馬地拍下拖, 睇下路人帶狗散步, 因為好多不同種類又可愛的狗仔會看到, 之後我們去了Liz's Cheese Cake Shop 食個cake, 歇一歇, 睇下magazine, 好enjoy的一個下午 blueberry cheese cake 芝士的味道比較不是太濃, 可能他們sell 的是<low fat ,low sugar>的關係, cake的味道都是清淡一啲, 消化餅底都好脆, 個cake 用的料都新鮮, 如果我們女孩on diet 都是不錯的選擇熱檸檬茶個茶好透徹的茶色, 不會太strong&太weak, lemon是剛剛切起, 真是好fresh, 個糖盅好cute, , 有觀賞的美感凍朱古力個味道比較差, 好怪, 不是太好飲, 需要改善一下環境方面地方雖細, 但是好舒適, 好幽靜, 又有sofa 位坐, 又有magazine 看,
blueberry cheese cake
熱檸檬茶
凍朱古力
個味道比較差, 好怪, 不是太好飲, 需要改善一下
環境方面
地方雖細, 但是好舒適, 好幽靜, 又有sofa 位坐, 又有magazine 看, 令人感到好relax
如果想食cake 但又怕肥, Liz's Cheese Cake Shop 是我們女孩on diet 的好好選擇