2021-01-07
Deluxe All Day Breakfast望落好豐富,有牛油果、炒蛋、香腸、炒蘑菇、蒜蓉牛油包、沙律菜同埋重點既三文魚他他,三文魚他他分開三文魚碎同薯仔沙律兩層,都幾飽肚,炒滑蛋就夠晒滑,其他嘢都發揮正常水準,不過最大問題係個牛油果太生,完全未熟,仲係好硬,令到成個all day breakfast跌晒watt,希望呢方面可以改善下啦。 黑松露帶子藍芝士忌廉汁手造薯仔粉薯仔粉真係粒粒手工做唔同size唔同形狀,係手工同心機,抵讚。個芝士忌廉汁亦都非常creamy濃郁,黑松露味香得黎又唔會話太突出,調較得岩岩好。帶子就正常水平。不過d薯仔粉略嫌有d大粒,咬落中間會冇咩味咁,如果細粒少少會比較好。 錫蘭紅茶櫻桃芝士蛋糕見到店舖門口有個凍櫃放滿唔同口味嘅cheesecake都幾吸引,忍唔住叫咗一件,呢個錫蘭紅茶味既cheesecake口感偏向啫喱既感覺,茶味要食多一兩啖就會慢慢滲出,個蛋糕一啲都唔漏,不過櫻桃只有1粒,好似孤寒咗少少,如果多返d就更好啦。 人均消費:$150推介指數(10分為滿分):6.5分
黑松露帶子藍芝士忌廉汁手造薯仔粉
錫蘭紅茶櫻桃芝士蛋糕