2010-07-18 85 瀏覽
情痴天勝 TenSho自從美麗話唔再理我,心裏很是納悶。今天再約她飯聚,難得肯賞面,馬上安排從火星咁遠都趕回來。雖然話打風,心裏却是忐忑不安,怕她臨時不出現。沒心情諗去邊食。幸好美麗話去食居酒屋好唔好?當然好。原來早已有安排!天勝地方很樸實,原來要訂位,好多人,仲大部份係日本人。咁應該好地道噃!當然日本人坐在內圈屏風,我們坐外圍。冇問題!仲有中文menu 和中文待應.OK!首先, 先點酒。唔太熟,問問待應意見,然後點了久保田千壽,一贯的好,好啱飲!($300, OK!)然後點些下酒菜。待應將白板搬過來,幾棧鬼。跟師兄食評介紹點了如下:1)蒜片炒牛腸 - 雖然不太好內臟及有點辣,好惹味。而且美麗點,全程撑場。後段還幫我們加熱。服務好呀!2)芝士吞拿魚雜 – 初時覺咸,後來剩食芝士,好香滑。3)芝士火腿 - 好味4)小池魚刺身 – 初時唔知叫大定小?這個都好呀,點薑蓉加蔥粒。新鮮!但好似貴咗D!5)最後加上個什錦天婦羅 - 唔錯,價錢合理。($90).當晚有您在,食物都變成次要。酒酣耳熱,談天說地。不知時間飛逝,好快待應問last order 了。識趣埋單!($850). 好開心,唔
情痴天勝 TenSho

跟師兄食評介紹點了如下:
2)芝士吞拿魚雜 – 初時覺咸,後來剩食芝士,好香滑。
3)芝士火腿 - 好味
5)最後加上個什錦天婦羅 - 唔錯,價錢合理。($90).

好開心,唔捨得走。期望很快再聚!

久保田千壽
大白版menu