2022-04-09 545 瀏覽
本身滿心歡喜特登搭車入九龍城想食夜輪嘅泰菜😢可惜想食嗰間啱啱好截隊 有人氣係唔憂做嘅 唯有同frd子即跑去前一條街睇下有冇舖頭肯做我地生意 咁啱有位店員仲專登出黎請我地入去食😀入面又唔係無生意架喎 差唔多full house 落單仲要自助形式自己掃code落 雖然網上評語都幾參差 但食物質素、服務態度又無想像中咁差🤭。。。🦔👉椰青海鮮焗飯 $100呢個性價比認真超高🤩面頭3隻鮮蝦搶哂fo 質感唔錯完全無雪味!一整個大椰青塞爆哂飯 食到尾聲都仲出緊煙🤭每筆一匙都聞到食到濃郁椰汁香 撈埋椰汁炒嘅飯偏濕但我滿okay der!重點係佢入面超足料 除咗三色豆仲有唔少一整嚿嘅🐙 欣賞佢咬落爽口唔un 夾雜唔少炒起咗嘅條狀椰青 原來都幾爽口 係唔明點解要有提子乾嘅存在🤣好彩都係10粒以下食哂成個飯最後最後挖埋啲椰青邊食真係抵到爛無得彈🤪。。。🦔👉鮮蝦卷 $65雖然得4嚿 但見佢比平時嘅更巨型係有比驚艷到🤓欣賞佢包得極好 咬完一啖都唔易散開 首先米紙煙韌度剛好 粉絲又新鮮一啲都唔腍 中型size嘅蝦仔每件有2嚿 勝在夠新鮮幾彈牙 食落特別滿足😋呢件越南蝦卷仲有埋片豬里肌 夠哂正宗!係嚿蝦卷香料味極濃

👉椰青海鮮焗飯 $100

👉鮮蝦卷 $65
雖然得4嚿 但見佢比平時嘅更巨型係有比驚艷到🤓欣賞佢包得極好 咬完一啖都唔易散開 首先米紙煙韌度剛好 粉絲又新鮮一啲都唔腍 中型size嘅蝦仔每件有2嚿 勝在夠新鮮幾彈牙 食落特別滿足😋呢件越南蝦卷仲有埋片豬里肌 夠哂正宗!係嚿蝦卷香料味極濃厚辛香🤣應該唔係九層塔嘅問題

👉沙嗲串燒×6 $78
豬牛雞都叫齊!同一般嘅串燒比 佢每嚿肉粒大嚿得黎質感很不錯又唔un 帶有煙燻香🐖🐂🐓夠哂入味 質感又唔乾 點埋沙嗲醬食更不錯🤪不過呢款無花生粒

👉泰式紅豆奶茶 $30
見佢招牌飲品梗係要試下🤪杯身已經好吸引 雖然無得叫少甜 但飲落又唔會太膩 飲落啖啖紅豆 不彷一試!

👉薏米龍眼冰 $28
呢個天氣都係飲番啲解渴飲料好😋唔知點解感覺呢杯比起前者甜🤣明明揀咗少甜 但勝在薏米龍眼量甚多 龍眼肉都算新鮮👍