2022-01-30
餐廳沒有肉類食物,主打健康及可持續發展既食物我們試了三道菜既午餐餐前先有Tomato Focaccia 及一碗煙燻橄欖及蕃茄乾,兩樣都帶動左我嘅胃口,特別係橄欖,喺香港好少地方會做得咁出色頭盤—Amberjack “crudo”油甘魚刺身配上citrus, 海膽嘅汁醬,再加上脆口既萵筍及radish, 成個餸菜嘅味道變得好立體,非常好味開胃—Grilled Halloumi好耐冇食過呢個芝士,配合了酸酸甜甜既橙肉,Heirloom Tomato 已經非常好,再加埋我喜歡嘅牛油果hummus,一流👍🏻—Roasted Pumpkin Soup正常烤南瓜湯,如果溫度再熱會更加好主菜—招牌toothfishPresentation 一流,香味一流,魚肉外脆內軟,配青瓜,西洋菜油,大帶提高了與嘅鮮味,必食—地中海墨魚鬚非常非常彈牙,好想再食,小小調味唔會搶咗墨魚嘅味道,茄子伴菜也十分出色— 中東米couscous海鮮版既couscous, 新鮮蟹肉加三文魚子,再加上海鮮湯落去煮,非常鮮甜 甜品—我們試了 Citrus, Earl Grey Mousse, Forest Berry, 三個甜品當
我們試了三道菜既午餐
頭盤
—Amberjack “crudo”
—Grilled Halloumi
—Roasted Pumpkin Soup
正常烤南瓜湯,如果溫度再熱會更加好
主菜
—招牌toothfish
—地中海墨魚鬚
— 中東米couscous
甜品
—我們試了 Citrus, Earl Grey Mousse, Forest Berry, 三個甜品當中,我最喜歡Earl Grey Mousse, 因為有開心果在當中,而且味道不太甜,其他兩個甜品正常發揮
今餐飯除了好食之外,特別要多謝兩位服務員Gary 同Ricky , 他們非常熱情,對餐牌也十分8熟悉