2022-08-23 610 瀏覽
相信大家都知九龍城最出名係排一間泰式串燒🍡外賣店🥡,早前都介紹過俾大家。孖住隔離舖原來係一間賣越南🇻🇳法包🥖嘅店舖,但係居然入面仲有一啲更加出色嘅食物😋.見到好多一盒二盒嘅東西,於是入去八卦下,原來係好多唔同種類嘅冷盤,多數以內臟為主,有醉酒🥃同麻辣🌶系列,真係花多眼亂,快速地揀咗幾款就跳上車,回到家中嚟個「宵夜四小拼」.———————————————————————————🥢醉鴨舌🦆👅💬連埋喉管嘅鴨舌真心興奮,唔駛再去旅行🧳買好貴嘅手信都可以頂到癮,其實都試埋「麻辣鴨舌」,覺得更比「醉鴨舌」出色😋.🥢麻油海蜇💬又粗又厚實,口感非常爽彈,配埋雲耳一盒兩食嘅滿足😋.🥢清酒花螺🐚💬以前去「大佛口食坊。營業到天光」真係必叫嘅花螺,而家又可以食到,每粒花螺浸到入晒味,食到吮吮聲先至過癮😋.🥢麻辣牛肚🐮💬牛肚爽口唔韌,薄切乾身唔油膩,麻辣已經滲透入內,睇唔出係有點辣嘅後勁🥵
———————————————————————————
🥢醉鴨舌🦆👅
🥢麻油海蜇
💬又粗又厚實,口感非常爽彈,配埋雲耳一盒兩食嘅滿足😋
🥢清酒花螺🐚
🥢麻辣牛肚🐮