2017-08-03 126 瀏覽
今日去龍門居搵friend食飯,諗住求其搵一間餐廳食就算,咁岩見到有間龍門冰室,見個外觀唔錯,就入去試下。一入到去見到裹面既裝修好靚,同其他冰室,茶餐廳完全唔同,真係估唔到。裹面既菜式好多款可以揀,鐵板餐,流心奄列餐,韓式芝士鐵板餐,而3個都好吸引,都諗左好耐。最後我揀左流心奄列餐,配雞扒加芝士汁飯加杯咸檸七。出餐時間好快,我地等左5分鐘左右就有得食個餐黎到既時候,我切開裹面個奄列既時候裹面既時候,因為佢熱辣辣咁送黎,D芝士香就出曬黎,加上佢D蛋加芝士汁盲係咁流曬出黎,作為芝士控既我黎講真係好吸引。食落去每一啖都係蛋加芝士,D蛋真係好滑,真係好滿足。見個飯咁好食,我地追加左個黑松露薯條。個薯條又係一個意外驚喜,薯條熱辣辣唔再講,佢個黑松露汁真係有黑松露味,無花無假,真係好好食總括黎講係意想不到既一次冰室體驗。

最後我揀左流心奄列餐,配雞扒加芝士汁飯加杯咸檸七。
出餐時間好快,我地等左5分鐘左右就有得食

食落去每一啖都係蛋加芝士,D蛋真係好滑,真係好滿足。

見個飯咁好食,我地追加左個黑松露薯條。

總括黎講係意想不到既一次冰室體驗。
2017-07-28
5 分鐘 (堂食)