2009-10-12
原本想去luca,但係booking full 左,要到九點先有位! 於是照揸車去,諗住去到附近先睇下有乜食。我老公話不如去呢度,因為上次已經想來,但無來到。入到來叫了兩個set dinner,一個係極黑豬鞍,另一個係煎三文魚。歺湯叫了每樣一款,包括什菜湯及南瓜忌廉湯。南瓜湯好好味,老公話個菜湯都ok!個三文魚先上,賣相好靚,塊魚扒好香,煎得外脆內軟,仲好juicy添 !再來個極黑豬,依侍應推介,叫了七成熟!(之前有雜誌話呢種豬可以食唔駛食全熟,因他們是特別飼養,好乾淨的)食了一口,覺得好特別,唔似食緊豬扒,似食緊牛仔扒(veal)。因它比一般豬更有肉味,更juicy,仲特別鬆軟! wonderful!跟歺可以半價叫甜品,我們叫了心太軟及木槺蛋糕,心太軟有80分!另外個木槺蛋糕超好食,印象難忘,如果100滿分,我俾110分!哈哈!呢度除了食物,服務都好好,老細會同你傾下計,介紹下佢既畫,仲會送幅作品既mini size俾你,超warm!其他伙計就忙啲,沒有太大交流,但都好有禮貌!