放咗工,能夠與好友享受一頓美味的晚餐,傾吓計,我覺得好舒壓的🌿。 今晚放工過咗嚟搵老友👱🏻‍♀️食飯,係佢屋企附近嘅意大利餐廳,這餐廳佈置有點像歐洲溫馨家庭的,帶點親切~🐟煙三文魚蕃茄香草包$68烤過嘅香草包,散發着淡淡的蒜香,鋪上蕃茄🍅莎莎及煙三文魚,口感頗豐富。🐣燒法國雞胸$268餐廳選用咗法國🇫🇷春雞,配以巨型秋葵🤭及薯蓉,雞肉熟度恰到好處,肉質細嫩,我平時唔食雞皮,但這燒春雞的皮卻非常透薄鮮嫩,沒有肥膩感,仲燒得幾香。🍝清炒蒜片辣椒意粉$128以蒜片🧄、橄欖油、辣椒🌶️等配料烹煮意粉,蒜片嘅香氣融入係橄欖油及意粉中,每一啖都非常惹味香。🍏蘋果批配紐西蘭雪糕$78即點即焗,以新鮮蘋果🍏製造,所以味道清新香甜,外皮酥脆,伴以紐西蘭雲呢拿雪糕🍦,每一啖都好滋味;食完再飲杯🍋熱檸檬水,這晚餐很滿意❤️。

🐟煙三文魚蕃茄香草包$68

🐣燒法國雞胸$268