2013-07-25
因此臨時友人聚餐,所以上左OPENRICE 八下,呢間野好多人都話好食,所以就黎試~不過好多人話好難BOOK,所以都係打電話試下~因為我地食9:30PM XD 好夜~而且平日應該OK 掛~ 我打左電話留言,佢地一開店就回我電話,重好好禮貌話7:00有台,如果佢地早食完就CALL 你啦~ 之後9:00 我打去,都再話半小時後OK~HAA 可能我打左好多次FRIM, 一開門佢都問我係咪電話個人LU~ 個妹妹服務員好NICE 好有禮貌,又有笑容,好詳細解釋左D 餐比我地知~ 1.$98/1人 2.$110/1 人~ (如似係咁上下,我埋單$130/1人加一)我地3個人點左貴少少個個, 不過其實98個個已經夠食~ 我地食晒D小食,已經飽到上心口 XD頭盆: 青芥鴨胸沙拉, 聽到青芥重以為係咩,原來係WASABI XD 不過食落又好好味,重有好多料,鴨胸重有好多!! 唔係出面街得3-4片咁搵笨~D生菜重好新鮮帶有甜味~正~法包片:蕃茄芝士其實睇落去差少少,好似冇咩特別咁,但一咬落去~ WAH! 脆到索索聲!!同埋D蕃茄又唔會太酸,好開胃~小食有3個1.豬軟骨餃子- 睇上去炸到金黃色!! 加埋D沙
法包片:蕃茄芝士
小食有3個
1.豬軟骨餃子- 睇上去炸到金黃色!! 加埋D沙拉醬OR 炸物豉油, 超好味~ D沙拉醬友人話可能係BB牌,我好鐘意食,每啖餃都要點一點,HA 而且佢重好有心思加左D黑芝麻同七味分係D醬到,顏色好靚~個豬軟骨餃子炸到熱辣辣,脆卜卜,而且冇油益味,好正~
2.PIZZA
呢個係店舖推介,所以要試下~我未食過用蘇皮整既PIZZA, 感覺幾特別,又唔會話好乾口~D配料都係普通野,但可以一試~
3.唔記得咩雞肉薯條配BBQ小辣汁(?) (有三個辣度選) 呢個堅正,可以話係必食,佢有好多款味,但必食既係薯條!! D雞肉有D過熟,但個汁加左芝士又夠熱,加埋厚身既著條~真係好想再食,佢重可以拉到D芝士出黎!! 而且薯條外脆內軟~所以幾飽都唔會捨得放手~XD
其實食到呢到,真係飽左8成~但家陣重有主菜~
主菜:蘑菇煙肉意粉
基本上~佢所有野都好大碟,而且好足料,碟野黎到,我見到D意粉好似好圓咁,重以為會好林,一PATPAT, 但咬落又唔係,重有少少口感,岩岩好,而且重有好多芝士粉包著D意粉,好味,可惜大飽,食唔到~
飲品:
朋友杯薄荷朱古力好靚~好有心思~
我飲蘋果幻之戀~(好似咁叫) 好味, 有D雜果食, ,因為佢話係蘋果汁+蜜糖,所以我擔心太甜,不過出黎既較果好飲,甜度亦岩岩好!
最後甜品~
士多啤梨雪糕,佢好有心思加左D 可可粉(?) 定朱古力餅碎同少少朱古力醬,而且雪糕好重奶味,唔知咩牌子,但又好似唔係平時食開個D咁~ 正~
成餐飯都好滿意,好少CAFE 做到D野好味~希望佢地KEEP 到啦~ 同埋睇得出佢地好有心思~
題外話/補充資料:
個妹妹既服務態度真係超讚!!