2016-09-08
有時候夜晚我淨係想食啲甜品就算,但係身邊嘅男性朋友一定唔可以咁樣做啦,一定需要食d飽肚嘅食品,如果唔係會成晚嘈住晒,話唔夠飽,所以有陣時都唔知就得佢定係就得我自己。今日行過呢度嘅門面,見到真係超級靚,睇落去又光猛,啲蛋糕一件件放喺個玻璃雪櫃入面非常之矚目,非常之靚,所以我嘈左好耐非要入呢間食晚飯不可!好神奇原來呢度除咗甜品之外,仲有鹹食,所以我嘅男性朋友都非常之開心,終於有嘢岩批食,哈。一開始睇個餐牌嘅時候見到有幾款晚餐可以選,都係一啲套餐嚟嘅,會包一杯野飲,一個煮食,同埋一個小食。諗住淨係叫一個套餐再加一個甜品,但係去到櫃檯買飛嘅時候店員竟然話原來呢啲套餐都係買一送一!心諗實在太抵啦!$88仲要買一送一真係超級吸引!所以就叫左一個卡邦尼亞年糕同埋一個韓式辣醬拌冷面餐。卡邦尼亞年糕餐--年糕餐除左主食年糕之外仲跟咗一個炸餃子。個餃子肯定係即整的,熱辣辣,咬落去中出煙,咬落去入邊出哂煙,再點埋佢配嘅醬汁,味道好好味!年糕好煙韌,佢嘅味道同普通西式嘅卡邦尼亞意粉嘅味道差唔多,但係佢唯一唔同嘅就係多咗辣味,應該就係加左韓式嘅辣椒粉,第一啖食落去嗰陣時候已經感覺到好辣,但係食食吓去夾埋啲芝士嘅
卡邦尼亞年糕餐--年糕餐除左主食年糕之外仲跟咗一個炸餃子。個餃子肯定係即整的,熱辣辣,咬落去中出煙,咬落去入邊出哂煙,再點埋佢配嘅醬汁,味道好好味! 年糕好煙韌,佢嘅味道同普通西式嘅卡邦尼亞意粉嘅味道差唔多,但係佢唯一唔同嘅就係多咗辣味,應該就係加左韓式嘅辣椒粉,第一啖食落去嗰陣時候已經感覺到好辣,但係食食吓去夾埋啲芝士嘅味道有幾夾喎。 韓式辣汁拌冷面--超級正嘅味道!其實本人就唔係好鍾意食韓式嘅水冷麵,所以就覺得韓國嘅冷麵差唔多味道,唔係咁想試,但係見佢買一送一就試吓呢個,點知超級驚喜! 冷麵整出嚟凍冰冰好好食,而且加左種好好味嘅辣椒醬,有小小蒜蓉嘅味道(味道有d似我地食開嘅撈撈小食)。估唔到可以甘好食,但係提提大家呢個面真係有d辣。我超中意食辣,簡直超岩我胃口! 套餐仲配左柚子雞翼,雞翼熱辣辣炸出嚟,外面脆卜卜,入面啲雞肉仲係好嫩,上面就加左少少韓式嘅柚子醬,食落去嗰陣味好清新。 其實兩個套餐兩個人食已經綽綽有餘,但係我入嚟本身係為咗食 甜品,所以點可以放過!我就叫左一個芒果雪花冰,平時我食開刨冰一定要另外加媡奶食先至OK嘅,因為我好中意甜,但係呢度嘅刨冰一早喺冰入面加左奶一齊打,令到我覺得唔需要再額外加已香甜,比起我另外加媡奶更好,唔會蓋住冰嗰陣味。 而且芒果好甜,好熟,一啖刨冰一啖芒果,又或者篤爛小小個芒果肉,撈埋一齊食,超級好味,食完成個人超級滿足! 兩個人食咗兩個套餐再加埋一個刨冰埋單都係差唔多$200,食嘅嘢又超多,仲要有番甘上下嘅質素,真係一定有下次!仲要好快有下次,哈哈!