2023-12-25
好多年冇食過意粉屋嘅芝士火鍋,最近天氣突然凍咗,又臨到聖誕節,同屋企人食芝士火鍋就最適合不過了除了芝士火鍋套餐,我們還叫了一款小食:焗忌廉菠菜田螺薯蓉,$68 性價比都算高,田螺焗得幾香 主菜來了… 非常期待芝士煲滾冒煙的一刻法包和芝士真是最佳配搭,因為會像海綿一樣完全吸收芝士的香味後來因為食唔晒芝士醬,我們還encore了一下法包;略嫌不足的是,麵包切得有啲大件,如果可以細細粒一口 bite size 會更完美燒牛肉:唔算好特別,冇乜牛味,肉質幾腍,份量有點少雜錦凍肉拼盤:蜜瓜和火腿是最佳配搭,Prosciutto/ salami/ 辣肉腸,這些都算正常發揮,但最深色那款火腿,未知是否風乾期太長,肉質好硬,但味道唔算好濃,我個人唔係太鍾意 整體上,我覺得這個芝士火鍋套餐都算抵食,埋單連加一,三個人食咗$600左右,簡單慶祝聖誕節都好滿足
燒牛肉:唔算好特別,冇乜牛味,肉質幾腍,份量有點少