2019-02-26 73 瀏覽
我同男朋友都比較鐘意食牛,所以不時會發掘一啲專食牛既餐廳,朋友知道我地好鐘意,而且佢地食過翻尋味,就推介我地去試下。見佢個menu都有好多吾同部位既牛揀,而且佢仲有吾同煮法,啲staff會過嚟推介邊一個係多啲人食,同埋每個選擇都好快咁介紹一下啲煮法同部位,仲會推介翻最好要幾多成熟。個steak set會包咗all you can eat fries,雖然係任食,但佢吾係普通薯條嚟,我地食到有黑松露味,食到吾想停。我地叫咗湯同沙律set,今日個湯係忌廉蘑菇湯,個湯都幾濃味,而且好足料。佢個沙律好足料,有吞拿魚、蕃薯,個汁酸酸地,好開胃。我地叫咗佢個special steak,叫hanger steak,係紐西蘭既牛。塊扒都幾厚身,而且啲肉質都幾淋。仲叫咗Prime flat iron,依個係美國牛,所以就薄身啲,啲肉質會係無咁淋,但都好易入口。兩個扒個薯蓉set dish都好好食。我地加咗兩杯紅酒配翻個牛扒。

佢個沙律好足料,有吞拿魚、蕃薯,個汁酸酸地,好開胃。

我地加咗兩杯紅酒配翻個牛扒。
2019-02-25