2017-03-09 76 瀏覽
星期四晚兩個女仔收工後喺大坑周圍行下,無意中發現呢間TwoTwo Chicken,被佢半開放式嘅裝修吸引咗入去。😍打開Menu有六款雞揀,當中麻辣炸雞係為香港而創嘅特別口味,所以我地叫咗麻辣同我最愛嘅甜辣各半份。店員貼心問我地需唔需要小食,所以就決定試埋openrice勁多人讚嘅韓式香辣海螺冷麵。閒日夜晚坐滿八成人,以大坑咁靜嘅地區生意非常唔錯。而令我最最最鍾意嘅係舖頭不停播唔同嘅韓文歌,例如岩岩hit完嘅鬼怪都有在play list之內!成個感覺好似去咗韓國一樣。☺️等咗大概15分鐘,主菜上場喇!兩款口味嘅炸雞配上雜菜同碟送上,而每半份大約有5件甜辣炸雞 $88(半) 先講我最愛嘅甜辣炸雞,食入口先會感到甜味,辣味後來慢慢浸出嚟,口感非常豐富。醬汁稠度偏濃,非常開胃,不過對於食開小辣嘅我味道偏辣。四川麻香炸雞$88(半)表面沾上四川辣椒粒,由於岩岩已經食完辣雞,只係試到麻味,呢個crossover配搭非常新鮮!韓式香辣海螺冷麵 (HKD 118)其實岩岩炸雞嘅辣味仲未過,將冷麵同醬汁撈好後一啖食落口,即刻辣到飆汗。冷麵非常爽口,但由於我唔太食得辣,所以最終被辣到無晒味覺。所以提醒大家唔
甜辣炸雞 $88(半)

四川麻香炸雞$88(半)
韓式香辣海螺冷麵 (HKD 118)
其實岩岩炸雞嘅辣味仲未過,將冷麵同醬汁撈好後一啖食落口,即刻辣到飆汗。冷麵非常爽口,但由於我唔太食得辣,所以最終被辣到無晒味覺。所以提醒大家唔係特別食得辣者記得要叫少辣!
餐廳平日都有午市套餐,主要針對附近學生外賣,以四十幾蚊嘅價錢喺大坑買到個Lunch絕對抵食!
2017-03-09