2021-10-27 127 瀏覽
.📍SHARI SHARI Kakigori House 氷屋📍#饅頭去中環 #饅頭食日本菜 #饅頭食甜品呢間刨冰店曾經係小編嘅摯愛,可惜8月開始就迫食客用安心出行,所以仲要唔要食就大家自己斟酌吓啦🤷🏻‍♀️,小編呢啲唔down apps嘅離地人士就就應該可以同佢講bye bye👋🏻 。P. S. 是次食用時期為2021年7月。------------------------------伯爵朱古力味 ($92)刨冰依舊都係好細碎綿密,但入口有些少空氣感😲,食到最落底都冇好硬嘅細冰塊,不過我覺得中環呢間分店就冇銅鑼灣店做到好明顯嘅入囗即融嘅感覺。至於佢哋嘅伯爵茶味淡而香☕,朱古力醬係我鐘意嘅偏苦澀嗰種😋,唔會得個甜或者搶咗Earl Grey陣味,不過我就覺得兩者嘅味道冇話好夾。睇相都知道食到中後期嘅刨冰白雪雪一片,味道會好淡好單調,而且唔知係咪我挑剔,我總覺得佢哋入面嘅餅乾粒好似都上次冇喺銅鑼灣嗰間咁香脆🤨。評分:7.8/10------------------------------芒果乳酪味 ($90) Um...唔太明白點解咁多人話好食。嗱,首先講個刨冰嘅賣相,大家睇相都見到佢半比薩
P. S. 是次食用時期為2021年7月。
伯爵朱古力味 ($92)

評分:7.8/10
芒果乳酪味 ($90)
Um...唔太明白點解咁多人話好食。嗱,首先講個刨冰嘅賣相,大家睇相都見到佢半比薩斜塔咁嘅樣,我同友人邊食邊擔心佢會倒塌,你收我咁貴比咁嘅顏值我我覺得不太行😂。

味道方面,佢哋嘅芒果醬溝咗啲酸酸may may嘅乳酪,味道確實濃郁,同香甜嘅牛奶冰一唱一和,整體酸酸甜甜。但我就覺得呢種甜味有啲假,可能唔太啱我口味,相比fresh,我更加覺得似係嗰種糖水溝冰嘅感覺,而且芒果肉份量好少,中間冇餡,呢款個人唔太推薦。
評分:6.8/10
整體評分:7.3/10