慈雲山平時真係冇咩事都唔會去,真係人生第一次去,就係特登為左這個大名鼎鼎嘅沙嗲牛肉煲仔麵😎😎成日都係social media見到有好多人推介,同埋聽到會有好多人排隊,但今日我係平日下晝約三點到就可以直入,不用排隊。餐廳風格係舊式茶餐廳,有卡位坐,感覺幾好😆😆️◽️ 沙嗲牛肉煲仔麵|$68 ⭐⭐⭐⭐講真以砂煲上,令個沙嗲湯底都重沸騰緊,而且個麵索晒啲沙嗲汁,好掛身,視覺效果真係滿分😍😍沙嗲湯底偏重口味,雖然有淡淡的花生味,但整體偏咸🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️牛肉好嫩滑,又重牛味,比沙嗲汁更出色🤩🤩份量係夠兩個人食,因為個麵索晒汁好咸,食一半就想停🙈🙈整體黎講佢好IG able,不過味道唔驚艷👀,試一次就好了,因為視覺會比味覺滿意😎😎◽️ 凍奶茶|+$7正常茶餐廳水準😗😗📍榮記茶餐室慈雲山毓華里12號地下A-B舖

️◽️ 沙嗲牛肉煲仔麵|$68 ⭐⭐⭐⭐

◽️ 凍奶茶|+$7