2022-06-06
棗紅色既門面係舊舖中特別搶眼, 打開門就會見到signature既白色大理石鋼琴燈💡因為舖頭唔大, 所以有呢啲燈既枱只限二人枱🤓 呢度主要都係飲咖啡同輕食, 好適🈴️做下午茶😊Coffee Tonic🥃($50)Espresso同Tonic Water呢個組合一定要試, 味道帶少少酸, Tonic water平衡返Expresso既濃度, 呢啲天氣飲返杯真係格外清爽🍃Dried Persimmon Tea🫖 ($45)咖啡以外既選擇都幾有驚喜, 本身茶壺入面已經泡好左既乾柿味茶, 再倒落個擺左少量茶葉既透明既器皿, 再倒落隻本身整熱左既陶瓷杯度, 溫度有, 味道有淡淡既果香, 感覺好舒服😌Pear Tart🍐 ($52)一片片既糖漬梨片舖左係撻上面, 配埋沙沙地既Custard同埋鬆軟既餅底, 真係回味無窮🤤 呢間cafe真係坐得好舒服, 價錢都算適中, 食物同飲品既質素都唔錯, 有機會會再回訪🥰
Coffee Tonic🥃($50)
Dried Persimmon Tea🫖 ($45)
Pear Tart🍐 ($52)