2023-09-18 253 瀏覽
一草一木深水埗一帶不乏咖啡店,呢間餐廳主題為塔羅牌咖啡店,店內裝修以木調為主,放置左唔同嘅花草樹木,播住大自然音樂如雀仔聲,彷彿置身於大自然,係呢個煩囂嘅城市可以靜下來休息。雖然呢間嘢叫咖啡店,但係小編每次嚟都係黎飲茶,純粹係小編喜好,覺得身處於大自然,飲茶個feel夾d😂🔥英式鬆餅(伯爵茶)+ 一草一木特調 Earl Grey Scone + The Soulroom Blend $88 ⭐️8/10⭐️⭐️英式鬆餅(伯爵茶)餐廳會焗返熱個鬆餅先上枱比客人,鬆餅外脆內軟,食落有少少伯爵茶既清香味道,但唔算好濃郁。鬆餅配以果醬同濃縮奶油,小編覺得果醬比較夾。⭐️一草一木特調呢個tea blend包括檸檬馬鞭草,馬鬱蘭菜同洋甘菊。茶底比較香甜同寧神,飲落好soft好舒服!小編好唔怕醜咁叫店員幫手添加熱水!推介大家試下!
一草一木

⭐️英式鬆餅(伯爵茶)

⭐️一草一木特調