2024-09-14
📍灣仔慶生意式薄餅店 — 𝙈𝙤𝙩𝙤𝙧𝙞𝙣𝙤 🇮🇹🍕🥳𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙙𝙞𝙙 𝙄 𝙚𝙖𝙩 ??? (´ε` )🦐Shrimp Scampi $168呢個小食係成餐飯最出色嘅✨個汁好香garlic味,仲有配埋麵包比你點個汁食,真係好夾好好食!我同朋友都忍唔住留返啲汁黎點pizza批邊🤩啲蝦都好彈牙好好食~值得一試❣️🧆Polpette Al Sugo $138意式肉丸表面鋪滿大量番茄醬,醬汁酸酸地幾開胃🍅肉丸味道唔錯,肉味幾出,有肉汁👍🏼但係份量較少,性價比就唔算太高~😿🍕Margherita $188呢間餐廳主打傳統Napoleon pizza,所以中間嘅餅底係偏薄、偏濕潤同埋軟身,而批邊就帶有碳香~可能我個人鍾意脆身冇咁淋嘅餅底,所以就覺得個pizza過濕,醬料好多,食嘅時候有少少狼狽🙈🤣但係個味道係好食嘅😋不過個pizza底就燶咗少少,如果冇咁燶會好食啲!🍮Tiramisu (附送)最有驚喜係附送嘅tiramisu!😆依家喺openrice訂座嘅話晚餐就會送tiramisu🤎而且有朋友生日嘅話仲可以畫碟🥰呢度嘅碟係寫義大利文嘅生日快樂✨🎊而且店員仲會好熱情咁拎起鈴鐺唱生日歌🔔超適合幫朋友慶祝
𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙙𝙞𝙙 𝙄 𝙚𝙖𝙩 ??? (´ε` )
🦐Shrimp Scampi $168
🧆Polpette Al Sugo $138
🍕Margherita $188
🍮Tiramisu (附送)
最有驚喜係附送嘅tiramisu!😆依家喺openrice訂座嘅話晚餐就會送tiramisu🤎而且有朋友生日嘅話仲可以畫碟🥰呢度嘅碟係寫義大利文嘅生日快樂✨🎊而且店員仲會好熱情咁拎起鈴鐺唱生日歌🔔超適合幫朋友慶祝生日!另外tiramisu嘅味道都好好,酒味同咖啡味都幾出,食落好順滑~😋
✰⋆�。:゚・*☽:゚・⋆�。✰⋆�。:゚・*☽:゚・⋆�。✰⋆�。:゚・*☽
overall呢間餐廳嘅定價都比較高,大部分pizza都係$200 up🥹🙌🏼味道方面還算可以👌🏼不過無可否認呢間餐廳確實係同朋友慶祝生日嘅好地方🤣❤️🔥店員全部都好nice好熱情,而且餐廳裝修都好精緻好特別😻氣氛夠熱鬧,主打一個氛圍感🤣如果想朋友有個難忘嘅生日就帶佢黎呢度啦!
賣相:🌟🌟🌟🌟
味道:🌟🌟🌟🌟