2023-04-25 81 瀏覽
好鍾意食西班牙菜既甜品Churros,Churro的質感厚身,傳統口味是外層沾有玉桂糖,外脆內軟又帶點玉桂香氣,咬落脆卜卜,真係一試難忘呀!今日經過炮台山見到 Twist & Buckle開左新店,店內人頭湧湧,座無虛席,店員忙到無停手。新店設少量堂食座位,隔着玻璃,望住店員即場整一個個色彩繽紛嘅churro,真係好治癒😍🌈 Movie Night 2.0 $68新鮮炸起既churro,油條係wonderland糖衣口味,表面淋上士多啤梨朱古力加埋彩虹小脆米。仲有M&Ms 同焦糖爆谷,配上軟雪糕,朱古力醬凝固變成脆皮,一熱一凍甘食,有種冰火🧊🔥交融的感覺,仲好靚打卡一流架📸🍪 Cookies and Cream Sandae $68Churro配雲尼拿味軟雪糕,加埋朱古力醬,Oreo碎同餅乾條。雪糕好軟滑,不過打卡要快手,因為熱辣辣既churro令雪糕好快溶🥵🥭 Mango and Passion Fruit Milkshake $48奶昔好香滑,熱情果和芒果水果味道香濃,酸酸甜甜好啱夏日飲,層次仲好靚🤩🍫 Chocolate Milkshake $48朱古力奶昔同樣好香滑,朱古力好濃

🌈 Movie Night 2.0 $68

🍫 Chocolate Milkshake $48

朱古力奶昔同樣好香滑,朱古力好濃郁,唔會太甜,好夠份量,飲完會好飽🤭