2024-10-18
話說前日同阿妹又去左尖東個間好抵食嘅居酒屋度食飯,唔係講笑, 真心平、靚、正又有feel😊用餐體驗超高分💯我地食左:⬇️⬇️✨日本蕃茄(胡麻汁)✨$48飽滿爽甜既日本蕃茄🍅淋上酸酸甜甜嘅胡麻汁,真係清新又開胃丫❗️✨刺身拼盤✨$ 440入面有室津蠔🦪、甲烏賊、油甘魚🐟、白子、鮟鱇魚肝同鮮帆立貝夾海膽室津蠔鮮甜滑溜又肥美,蠔味滿瀉正到癲‼️鮮帆立貝夾海膽呢個配搭究竟系邊個天才諗到出嚟😆入口鮮到唔識講,滿分‼️不過最估唔到喺呢度竟然有我最鍾意食嘅白子,點上醋汁之後軟糯香甜唔腥,口感超好的🥰✨海鮮天婦羅✨$298呢個天婦羅拼盤有海中蝦、沙錐魚、廣島蠔、鮮帆立貝夾海膽同蔬菜 (咖哩粉)整體都算好出色,全部都金黃酥脆,薄皮乾身,油膩感唔會好重👍🏻小妹最愛外脆內軟,鮮味十足既鮮帆立貝夾海膽‼️✨雞胸軟骨串✨32/串嫩滑既雞胸肉入面有個脆口既軟骨,加上甜甜地嘅調味,味道同口感都好有層次‼️✨雞肝串✨$32/串柔軟唔腥,雞味濃郁❗️✨牛舌串✨$38/串牛舌有d厚度,食落好有質感😊✨銀杏串✨$28/串先甘後甜既味道就好似人生一樣😆✨荔枝豚肉卷✨$28/串清甜Juicy既荔枝同燒到好香口嘅猪肉一咬落去個下肉汁同荔枝汁喺口
我地食左:⬇️⬇️
✨日本蕃茄(胡麻汁)✨$48
✨刺身拼盤✨$ 440
✨海鮮天婦羅✨$298
✨雞胸軟骨串✨32/串
✨雞肝串✨$32/串
柔軟唔腥,雞味濃郁❗️
✨牛舌串✨$38/串
牛舌有d厚度,食落好有質感😊
✨銀杏串✨$28/串
先甘後甜既味道就好似人生一樣😆
✨荔枝豚肉卷✨$28/串
清甜Juicy既荔枝同燒到好香口嘅猪肉一咬落去個下肉汁同荔枝汁喺口腔裏面同時爆出嚟,鹹甜並奏,比我想像中好食😊
✨豬腩肉串✨$32/串
✨魷魚餃子✨$68
皮薄餡靚又大隻,鮮甜美味又特別‼️
✨咖哩烏冬 ✨$78
咖喱濃郁得梨有少少辣,撈烏冬食真係好惹味❗️
🟠沃川自家料理
📍尖沙咀麼地道75號南洋中心UG樓5-8號舖