2017-01-16 8157 瀏覽
爸爸話好想食懷舊點心, 在網上看到西港城有, 於是帶他去試在懷舊的西港城來飲茶, 還要食懷舊點心,真的有點冀望當天一早就去西港城等, 不過網上寫12點, 最後開12點半, 因為得一條電梯上, 接待員會在電梯欄起, 不是先到先攞飛, 是要book位的😨😨 點解無提示㗎! 最後才給予外客, 還要搭枱😨😨😨不是嗎?接待員還說食就上, 唔食都ok, 吓!咁講野都得😓真的在趕客我立即想走, 不過爸爸話等了咁來都是食再算, 肚餓啦!😧一肚氣上到去, 幸好上面的侍應生帶了我地去兩人枱, 不用搭抬🙃最後叫左燒賣、蝦餃、懷舊魚翅餃、懷舊大包、雞札燒賣:有好大隻蝦, 蝦多過豬肉, 味道不錯蝦餃:都好大隻蝦, 不過皮太薄懷舊魚翅餃:素翅彈牙、木耳爽口、豬肉肥瘦適中懷舊大包:真係好大個,根據爸爸說餡料都是舊有的鹹蛋、冬菇、雞肉等不過最後雞札到我地埋單時都未見雞腳😅因為單線(電梯)上,走則要行樓梯😅😅😓對老人家來說極不方便😑😑
爸爸話好想食懷舊點心, 在網上看到西港城有, 於是帶他去試

在懷舊的西港城來飲茶, 還要食懷舊點心,真的有點冀望

我立即想走, 不過爸爸話等了咁來都是食再算, 肚餓啦!😧

最後叫左燒賣、蝦餃、懷舊魚翅餃、懷舊大包、雞札

燒賣:有好大隻蝦, 蝦多過豬肉, 味道不錯

蝦餃:都好大隻蝦, 不過皮太薄

懷舊魚翅餃:素翅彈牙、木耳爽口、豬肉肥瘦適中

不過最後雞札到我地埋單時都未見雞腳😅