今日同兄弟一齊食個飯,互相update一下。兩個麻甩仔梗係食啲麻甩嘢,最好就係食啲熱辣辣、又傾吓偈嘅地方~·鐵兜焗田螺🍴焗得啱啱好,唔會話太乾亦都冇燶⋯ 上到枱嘅時候係熱到焫嘴🥵🤣🤣 佢本身加咗少少牛油,充滿牛油香之餘,又唔會話落得太多鹽搞到好鹹~ 係唔錯嘅!·鐵板肉眼 & 西冷牛扒🥩🐂肉眼就厚身啲,西冷呢就相對地薄身啲⋯ 不過西冷有西冷嘅好,食落冇咁肥,冇咁多脂肪~ 肉味係比較出~~ 至於肉眼就因為有多少少脂肪,食落會有油香之餘,又充滿牛味~ 同埋食落啲肉係嫩口啲、易嚼啲、感覺係冧身啲嘅~😆 可以話各有各好,最重要係熱辣辣嘅鐵板,再加上店員一大羹汁淋落去「炸⋯ 💣 」一聲,係爽嘅!·菠蘿味啫喱😝作為一個懷舊嘅鐵板餐,點可以冇五顏六色嘅啫喱做總結~ 今日咁啱就係菠蘿味嘅啫喱,然後再加上薄薄地一層嘅花奶喺面,可以話成件事相當懷舊~ 相當有feel~ 啲回憶返晒嚟!
鐵兜焗田螺🍴
鐵板肉眼 & 西冷牛扒🥩🐂