2018-08-10 91 瀏覽
羅麥記一間幾多特色食物嘅餐廳,以前係康怡廣場有分店,但食物好差,現已結束營業!所以一直對呢間餐廳無乜好感,但今次試試,竟然無失望!午市有套餐,有湯有飲品,加20幾元有碟油菜,但碟菜心好硬,份量仲得好少!例湯係木瓜湯,味道都算Ok! 套餐揀了咸蛋蒸肉餅飯,大大隻咸蛋,肉餅都好大碟,唔會好䶢,味道適中!杯凍檸茶好有茶記feel,茶味香濃!套餐就好快到,但三文治就要等比較耐,可能唔係套餐,要另外整,所以等得耐,呢度好奇怪三文治竟然冇得烘底,我叫了餐肉火腿三文治,餐肉同火腿都輕輕煎過,味道很好,唔會係啲好鹹嘅餐肉!餐廳店員好有禮貌,但可惜如果要杯水都要叫先比,環境都算乾淨。我見到一個人嚟午餐嘅客人都唔需要搭枱,一人一張細枱,服務都好好!
2018-08-09