2012-11-29
自從搬左去港島區後,大部份時間都在這邊覓食。今日在無預備的情況下,決定去北角的東寶試下。去到的時候,大概六點,時間尚早,於是我同豬MEME諗左一陣,就開始亂叫。首先係魷魚墨魚麫同魚骨湯。黑黑的麫麫是豬MEME的最愛,一吃下去整個嘴都黑了,味道也不錯。吃慣西餐墨魚麫的我們,都覺得可以一試,評分是7,不過卻又有點想西餐的味道,上次觀塘工廠那家不錯啊。而魚骨湯是我的最愛,好味道,我比8分,但MEME說媽媽的更有魚味,誘騙我回家飲,於是佢比6分。接著是胡椒湯白菜仔及黃金炸鮮魷我從來都是胡椒BB,覺得這道胡椒湯白菜仔好一般,可能佢無落味精啦,勁似小女子在家HEA煮的情況,唔難食既,不過唔算好好味LOR....最可怕的是黃金炸鮮魷,一來是因為我們之前很笨的已叫了一個魷魚墨魚麫,二來是因為炸粉及蛋王皆不香脆,總之好。難。食。於是我們真的真的努力地吃了很久,然後放棄。臨走時,哥哥問我們要唔要打包,我們一起搖搖頭,佢竟....然....只收走那蝶黃金炸鮮魷,唔通.......佢要................回......................收............好驚驚。可能我地叫錯菜
自從搬左去港島區後,大部份時間都在這邊覓食。
今日在無預備的情況下,決定去北角的東寶試下。
首先係魷魚墨魚麫同魚骨湯。
而魚骨湯是我的最愛,好味道,我比8分,但MEME說媽媽的更有魚味,誘騙我回家飲,於是佢比6分。 接著是胡椒湯白菜仔及黃金炸鮮魷
不過唔算好好味LOR....
好驚驚。
可能我地叫錯菜啦,不過又要加一,又嘈的話,我們有更好的選擇。下一站,是天后了吧?