2020-12-10
漢堡店大家食得多,five guys 呀triple o個d大家熟過我啦,好食係好食,不過,肥囉,食完一餐做幾次運動先打返個和就唔抵啦。今次朋友帶我去上環食漢堡,標榜健康低卡juicy美味,就試試佢啦:餐廳老闆同員工都比較後生都跟貼潮流,一口流利英語,播嘅歌都係外國流行音樂多,可能係咁,都無中文餐單,對於我呢d英文水平水過dee dee嘅客人有少許不便,希望遲d可以有中文餐單提供啦。講返野食先:1️⃣松露蛋黃醬雞肉漢堡🍔9/10好juicy!唔係講笑,d汁多到會漏會瀉!咬落會係口入面爆開,而且炸粉唔多,松露味都有,不過無乜口感,可能只係碎碎,不過就係咁,大家可以focus返係舊雞肉到。非常好!2️⃣ 泡菜薯格🍟 8/10成件事最特別係佢有炸埋d泡菜,炸左嘅泡菜口感幾特別,水份少左,但又唔係脆,酸酸地,幾解膩。3️⃣ 活性碳碳酸飲料 🥤7/10Sorry個名唔係好識䆁,不過其實味道唔錯,似果味氣水,不過就無乜甜味,一杯飲曬,都係30卡,非常健康。總括黎講,野食水平係近來食嘅漢堡店難得一見嘅高水平,唔洗賣到貴一貴,用好誇張嘅食材,用心整,日常野都可以好好食!
講返野食先:
1️⃣松露蛋黃醬雞肉漢堡🍔9/10