2020-02-24 192 瀏覽
本人最鍾意就係泰國野,江湖人稱調景嶺胡慧冲,食過既泰國野冇100間都有50間,身邊既親朋戚友都會黎諮詢我邊間泰國野好食。所以今日我就黎到觀塘試下我人生唔知第幾間既泰國餐廳。我叫左泰酸辣生蝦沙律同埋泰三味魚,兩道送都係188,份量都幾大,建議一家大細黎食。先黎左個生蝦沙津,拌碟幾攪靚,蝦肉爽脆,個汁辣得黎又襯托到蝦既鮮味,真係好正!之後再講下個泰三味魚,條魚係炸過既,再淋上酸辣醬。個醬就係「三味」既來源。酸、辣、甜撞上炸過既魚,除左好味之外真係諗唔到仲有咩可以形容。酸酸甜甜開胃得黎加上魚既鮮味同辣味刺激你既味蕾,真係極上既享受。Overall,呢間泰國野真心唔錯,高質抵食。可能有人會嫌貴,但係食好食既野就係要付出一定既代價先食到,呢個係世界既真理。推薦鍾意食泰國野既朋友去試下呢間翟道翟。

• 泰三味魚
  • 生蝦沙津