2017-09-28 1591 瀏覽
看到BLOGGER個個正評,即立去試試。門口等左15分鐘,有枱安排比我地。餐牌集中是平鐵牛排,初時以為鐵板牛排,店員解釋原來是牛肩胛肉。終於我地點左一份GUEST CHEF FLAT IRON 和 香草烤FLAT IRON。再加2份沙律,湯同COKE。COKE 是支裝可樂。沙律未到,店員幫我地加薯條,薯條有松露味,有驚喜。炸得夠香又唔油,不錯! 沙律有我怕怕的火箭菜,但除去火箭菜後,配合紅酒醋,味道都OK! 湯是蘑菇湯,夠濃,但菇粒可以再多點。主菜先來GUEST CHEF STEAK ,ORDER 5成 真係烤得剛剛好,肉色紅紅,肉味好濃,燒烤味都有,配小牛仔骨黑椒汁 同 薯蓉,味道遠超百幾蚊級數。再來香草燒FLAT IRON,廚房切好了一份上,雖然冇配汁,但我覺得煮法上應該有點不同,肉味更濃,肉汁更多,最好是有原粒烤蒜 和原條香草,配合上來是另一種風味。食食下牛排,店員又加薯條,都是熱的,新鮮做好,這間店真的很有心為客人,我說的不是只是口中的"歡迎光臨" 或 "多謝",而是從動作上完全感受到熱誠。希望日後香港多點這類小店! : )總括而言,百幾蚊價值有超班質料和服務,這餐值是120分

總括而言,百幾蚊價值有超班質料和服務,這餐值是120分。加油,我以後都會再來。
2017-09-26
15 分鐘 (堂食)
  • 平鐵牛排
  • 白松露薯條