2019-03-13 829 瀏覽
華嫂冰室係香港都算出名嘅茶餐廳,連周潤發、余文樂等藝人都好中意去食,而我今日終於有機會黎食個lunch喇~招牌菠蘿包當然一場黎到就要試下招牌嘅爆餡菠蘿包,入面有番茄、有煎蛋,仲有一塊芝士,睇落佢個賣相已經相當澎湃~其實食落都幾「特別」,因為又甜又鹹!甜甜嘅菠蘿包,入面包住啲鹹鹹嘅雞蛋同芝士,味道非常有趣~招牌芝士鹹牛肉蛋豬仔包正!事關我本人好鍾意食鹹牛肉,而且個包啱啱新鮮整出嚟夠熱,所以呢個包好食~所向無敵餐蛋丁其實佢純粹係一個餐肉雞蛋出前一丁,我純粹係比佢個名吸引左:)究竟個餐肉同埋雞蛋有幾所向無敵呢?雖然我食唔出同屋企住嘅有咩分,不過因為佢個名加咗分!另外同事食咗,豬膶牛肉芫荽皮蛋米線、滷水雞翼番茄湯通粉!總括而言,其實都係普通茶餐廳嘢!

招牌菠蘿包

招牌芝士鹹牛肉蛋豬仔包
所向無敵餐蛋丁
所向無敵餐蛋丁
樽裝凍奶茶

另外同事食咗,豬膶牛肉芫荽皮蛋米線、滷水雞翼番茄湯通粉!

總括而言,其實都係普通茶餐廳嘢!
2019-03-05
10 分鐘 (堂食)