2023-08-11
之前去過Bingo & Cook 銅鑼灣店已經覺得唔錯,值得二訪。今次去咗尖沙咀店,尖沙咀店都幾大,有室外和室內區,室外區以紅色帳篷馬車搭建,內裡用餐感覺似去咗韓國嘅街頭嘅路邊攤用餐,充滿氣氛。✨前菜(泡菜、翠玉瓜、青瓜、茄子)泡菜味道唔錯,但比較辣。翠玉瓜、青瓜、食落都清爽新鮮,茄子惹味。✨原味炸雞+芝士球3粒半份 $130每件炸雞都好大件啱啱炸起,外皮特別香脆,雞肉咬落嫩滑美味。芝士球炸至金黃色,外層香脆充滿牛油和香草嘅香味,入面仲有濃濃嘅芝士香味,食落充滿層次感,幾有驚喜。✨炸蝦紫菜包飯 $75炸蝦係即炸,食落香脆熱辣辣,蝦肉又夠爽口,紫菜包飯都好足料,麻油味道都好香。✨牛肉炒粉絲 $128牛肉粉絲份量都幾多夠大碟,炒得好香口,上枱已經聞到香味。牛肉醃得夠入味,粉絲彈牙,好惹味。✨醬油蟹連飯1隻 $270醬油蟹肉好鮮甜,醬油嘅醬汁調味啱啱好唔會好鹹,加埋好多甘香嘅蟹膏配埋充滿麻油香味嘅紫菜飯食真係冇得輸,必點。✨牛骨湯 $145湯頭用牛骨熬煮出嚟,牛腱嘅份量好多煮得夠軟腍,仲有一碗米飯配送,可以拌湯一齊食都唔錯。總結:餐廳用QR code 落單好方便。醬油蟹、炒粉絲、紫菜包飯都好
✨前菜(泡菜、翠玉瓜、青瓜、茄子)
泡菜味道唔錯,但比較辣。
翠玉瓜、青瓜、食落都清爽新鮮,茄子惹味。
✨原味炸雞+芝士球3粒半份 $130
每件炸雞都好大件啱啱炸起,外皮特別香脆,雞肉咬落嫩滑美味。
✨炸蝦紫菜包飯 $75
✨牛肉炒粉絲 $128
✨醬油蟹連飯1隻 $270
✨牛骨湯 $145
總結:
餐廳用QR code 落單好方便。
醬油蟹、炒粉絲、紫菜包飯都好好味。
用餐環境充滿氣氛,無論情侶用餐,好友聚會小酌一番都好適合。
店員好Nice ,服務好好,值得再嚟。