2022-07-08
經常食家常便飯, 偶爾也會想食啲happy food途經太子在覓食之際, 見到呢間winner burger門面的外牆好cute好得意再望下佢地個餐牌, 有野啱我食, 唔好講咁多, 入去order試下咩料子先burger可加$18便包飲品同一款小食仲有2款季節限定食物店子細細, 即點即造, 客人可在旁賞雖則是open kitchen, 但唔覺有油煙味 (我很怕的)點了兩份餐再加個小食:青山炸雞,咁豐富, 見到都開心漢堡分別點了signature的WB手打牛王漢堡 和 WB手打豬妞漢堡小食揀了薯格和薯條2個漢堡牌好厚好大個包輕微烘過,加了牛油,食落軟熟兩款漢堡的配料都是一樣,只是漢堡不同大片新鮮蕃茄、生菜、芝士片、流心蛋配埋WB的自家經典醬汁兩個咬落去都爆汁,好juicy 女生口細好難一啖咬哂包同餡WB手打牛王漢堡 都一樣爆多汁,所以食嘅時候要小心嘅另外發現呢間小店都算環保, 無餐具, 但放心, 因為佢會連埋每人一對即棄膠手套比客人的, 絕對唔會弄髒手手佢嘅薯條係我鐘意果d, 好似瘋薯咁, 表面有d係脆, 仲要加咗味粉, 雖然很邪惡, 但超正!薯格就無咩特別, 但都係熱辣辣脆的!青山炸雞
途經太子在覓食之際, 見到呢間winner burger門面的外牆好cute好得意 再望下佢地個餐牌, 有野啱我食,
唔好講咁多, 入去order試下咩料子先 burger可加$18便包飲品同一款小食
仲有2款季節限定食物 店子細細, 即點即造, 客人可在旁賞
雖則是open kitchen, 但唔覺有油煙味 (我很怕的) 點了兩份餐再加個小食:青山 炸雞,
咁豐富, 見到都開心
小食揀了薯格和薯條 2個漢堡牌好厚好大個
包輕微烘過,加了牛油,食落軟熟
兩款漢堡的配料都是一樣,只是漢堡不同
大片新鮮蕃茄、生菜、芝士片、流心蛋
配埋WB的自家經典醬汁
兩個咬落去都爆汁,好juicy
女生口細好難一啖咬哂包同餡
都一樣爆多汁,所以食嘅時候要小心嘅
另外發現呢間小店都算環保, 無餐具,
薯格就無咩特別, 但都係熱辣辣脆的!
青山炸雞, 粒粒圓碌碌, 食得好方便, 又無骨, 啖啖肉, 不過我就覺得咸咗少少
但質感同口感都唔錯嘅
小店雖小, 但都有點小擺設
原來佢地係姜b粉絲嚟架, 有興趣嘅朋友仔可以去幫襯同打卡架!