餐廳:Seafood ghost (沙田)地址:沙田石門安群街3號京瑞廣場一期地下G11號舖一直都想試手抓海鮮好耐,知道石門京瑞廣場一期地下開咗一間新嘅日式海鮮火鍋餐廳🇯🇵,其中主打手抓海鮮🦞,專登同教會嘅朋友一齊去食😋手抓海鮮源自美國南部港口嘅一種流行吃法🇺🇸,首先將海鮮煮熟,之後放哂入一個膠袋,倒入醬汁同調味料再搖勻佢🧂,最後打開直接用手拎住嚟食手抓海鮮餐 $298Seafood Ghost嘅手抓海鮮有五款口味俾你揀,包括新加坡黑胡椒、港式避風塘、泰式香辣🌶、日本南瓜🎃,同埋蒜蓉牛油🧈。朋友叫咗個避風塘小辣,而我食嘅就係黑胡椒味,黑胡椒香濃烈惹味,唔會辣到嗆喉。除咗有羅宋湯同蒜蓉包,食完仲有Mövenpick雪糕😍海鮮方面有龍蝦🦞、肉蟹🦀、草蝦🦐、青口、鮑魚、沙白、魷魚🦑同翡翠螺,仲有意粉同唔同嘅蔬菜🌽,呢個份量絕對係兩個人食都得🙈。不過啲蟹就比較難開,真係再比多啲力氣先得,好彩有膠手套提供,食得方便啲之餘亦更加滋味🤤另一個朋友就叫咗個壽喜燒套餐($238),一個set有8片牛肉🐮,仲有成大盤嘅蔬菜同玉子/飯,食完成個set,飽到佢連雪糕都食唔落😂飲品方面我就叫咗個打卡一流嘅Som
餐廳:Seafood ghost (沙田)
地址:沙田石門安群街3號京瑞廣場一期地下G11號舖

手抓海鮮餐 $298
除咗有羅宋湯同蒜蓉包,
食完仲有Mövenpick雪糕😍

海鮮方面有龍蝦🦞、肉蟹🦀、

飲品方面我就叫咗個打卡一流嘅Somersby Apple Cider Crush($48),
而兩個朋友就叫咗個勁似cocktail嘅水蜜桃味乳酪梳打飲品🍹($32),一邊飲一邊食海鮮真係一流😎

適逢萬聖節,餐廳仲佈置得好有萬聖節氣氛👻,門口一隻兩米高嘅Iron Man仲拎住南瓜燈籠🎃同糖果🍬,同入嚟嘅每一個你玩trick or treat添😆
2020-11-01
10 分鐘 (堂食)