2022-06-18
之前食過一次Junijib嘅韓式刨冰 覺得唔夠喉 要再試多啲味😍 上次店員話刨冰一份三個人食都夠 所以淨係嗌咗一個share🥸 食過覺得份量還好就同friend一人一個 試咗蜜瓜🍈同士多啤梨芝士蛋糕味🍓🍰周六下午茶時段去 所以堂食同外賣都目測較多人 差唔多成間舖坐滿曬🤖 店員亦都提醒我哋刨冰會耐少少太概20分鐘先會送到😵💫好彩咁啱搵到位💺聽下kpop歌chill住等都唔覺等得好耐🥹Melon Bingsu ($89) 先講貴少少嘅蜜瓜刨冰😋幼滑嘅牛奶冰上舖滿蜜瓜肉 刨冰中間仲有唔少蜜瓜蓉 由頭食到尾都唔會有食厭嘅感覺‼️哩間嘅刨冰底好creamy 食落有啲似食雪糕 同最啱炎炎夏日食嘅蜜瓜簡直係絕配❄️ Strawberry Cheesecake Bingsu ($85) 另外個士多啤梨芝士蛋糕味刨冰都唔失色㗎🤩 哩度嘅做法係分別加上士多啤梨同芝士粒 個人認為齋食冰+士多啤梨喺ok嘅😗 冰+芝士粒就有少少奇怪😵💫三樣一齊食嘅話鹹甜就啱啱好平衡返 真係幾似食緊芝士蛋糕咁🍰 要雞蛋裹挑骨頭嘅話 個冰中間啲士多啤梨醬陣味有啲化學🫣 冇新鮮士多啤梨蓉/醬嗰種天然嘅甜味 如果好似蜜瓜刨冰咁中間有士
Melon Bingsu ($89)
另外個士多啤梨芝士蛋糕味刨冰都唔失色㗎🤩 哩度嘅做法係分別加上士多啤梨同芝士粒 個人認為齋食冰+士多啤梨喺ok嘅😗 冰+芝士粒就有少少奇怪😵💫三樣一齊食嘅話鹹甜就啱啱好平衡返 真係幾似食緊芝士蛋糕咁🍰 要雞蛋裹挑骨頭嘅話 個冰中間啲士多啤梨醬陣味有啲化學🫣 冇新鮮士多啤梨蓉/醬嗰種天然嘅甜味 如果好似蜜瓜刨冰咁中間有士多啤梨肉嘅話應該會再正啲👁👅👁
好鐘意junijib個氣氛同刨冰🫂期待再去試多幾隻味🏴☠️👑