2021-10-31
今年生日入住迪士尼酒店,生日套票只包華特餐廳晚餐,所以下午茶訂咗芊彩餐廳,生日嘛😎當然想食得特別啲!check in完過嚟岩岩好同埋乘機一次過去晒兩間酒店👍🏻我哋叫咗🎈芊彩茶點鬆一鬆🎈😍 包輕食主菜,甜品,餐飲!價錢分三種,分別係輕食主菜部份可選擇2款$418/3款$578/4款$738)因為我哋要留肚夜晚個餐,所以擇2款主菜就夠。兩款輕食主菜當中,我最鐘意香煎三文魚配韓式年糕伴參巴醬,參巴醬先係精粹😍 微辣得黎好香口,配搭煙韌年糕,不停蘸醬愈食愈開胃!最後輪到甜品拼盤,擺盤色彩繽紛好吸引,熱食又有,凍食又有,味道中規中矩,可能我同男朋友本身都唔鐘意綠茶味嘅甜品,所以鐘意輕食主菜多啲,而水果串同鬆餅整左米奇形狀,好可愛📸 不得不說,呢個tea set真係好豐富,超飽肚!🍮甜品拼盤 新鮮生果串紅豆綠茶奶凍朱古力焦糖慕絲蛋糕葡式麻薯蛋撻金黃迷你雞蛋泡芙即烘鬆餅配忌廉果牆🍽輕食主菜(2款)香煎三文魚配韓式年糕伴參巴醬西冷牛角漢堡☕️餐飲可以擇凍/熱朱古力,唔使額外加錢架😋
🍮甜品拼盤
新鮮生果串
紅豆綠茶奶凍
朱古力焦糖慕絲蛋糕
葡式麻薯蛋撻
金黃迷你雞蛋泡芙
即烘鬆餅配忌廉果牆
🍽輕食主菜(2款)
香煎三文魚配韓式年糕伴參巴醬
西冷牛角漢堡
☕️餐飲
可以擇凍/熱朱古力,唔使額外加錢架😋