2022-05-16 117 瀏覽
位於佐敦嘅呢間Cafe,地點有點偏遠,不近地鐵站唔太就腳;小妹為咗唔想摸門釘,所以一早book左位😎呢間餐廳主打自製貝果,而小妹未試過食貝果🥯關係,就二話不說即刻入去試試😍 裝修亦顯得花心思,專登整個鞦韆做打卡位,超讚💕惟坐位唔多,所以book定位較實際😛🍣🥑🥯煙三文魚牛油果蕃茄他他·原味貝果呢間Cafe以貝果出名,店內亦有多款唔同口味嘅手工貝果揀,令小妹抱好大期待😚 但結果…呢個原味貝果真係韌到用刀都切唔開,直頭連咬都咬唔爛咁濟😰 小妹以為貝果🥯外皮係烘脆左,但呢個係完全好似無烘嘅麵包,完全唔係啱小妹口味😓 至於內涵煙三文魚配牛油果🥑番茄他他,食落幾清新開胃,味道唔錯,加上旁邊配上沙律菜🥗感覺較健康~但因貝果🥯硬得太誇張,所以減咗唔少分🥺🍝意式番茄醬慢煮牛肋條卷心粉卷通粉以長條形為主,幾特別💕咬口煙韌,同平時嘅通粉感覺好唔同~味道惹味超香,唔會好濃味👍🏻牛肋條咬口不錯,唔會煮到好難咬,小妹幾欣賞呢碟卷心粉😚🍵凍抹茶鮮奶 味道好甜,且抹茶味唔夠濃,令茶味回甘味少,小妹好鍾意飲抹茶,一比較下的確有點失望😕🥤凍藍色小島賣相不錯,顏色溝得幾靚,但飲落勁似用7喜溝出嚟既feel…其他味道小妹已

🍣🥑🥯煙三文魚牛油果蕃茄他他·原味貝果

🍝意式番茄醬慢煮牛肋條卷心粉

🍵凍抹茶鮮奶

🥤凍藍色小島
賣相不錯,顏色溝得幾靚,但飲落勁似用7喜溝出嚟既feel…其他味道小妹已經唔係好記得🤣但呢款相對較抺茶鮮奶好飲🤭

整體黎講小妹最欣賞係牛肋條卷心粉,至於貝果🥯暫時唔會想再試,希望餐廳可以改善下咬口度😅 呢間餐廳嘅情調,的確可以令人有種悠悠閒閒既感覺,打卡位亦不錯🤭