2023-11-23 25 瀏覽
前排同事去左黃埔行街發現左呢間餐廳"Niksen Koffie"同我講好啱我食,仲叫我一定要叫芭菲食,食完你一定會愛上佢。今日就約左閨密黎打下卡,放鬆一下。餐廳環境好闊落,空間感十足,仲有coffee bar ,甚少機會係餐廳見到。服務員聽力好敏銳,聽到餐具跌左落地下,就第一時間幫我換左,而且佢地好有禮貌仲好好笑容添。光顧呢間餐廳嘅目的就係為左個芭菲🍨,所以坐低第一時間order左個士多啤梨乳酪抹茶芭菲,因為芭菲每日限量供應售完即止。拿破崙放係杯上,有球雪芭埃住佢,拿破崙好鬆脆配上香滑吉士醬簡直一絕😋仲有煙韌嘅麻糬,脆片,蒟蒻,口感豐富😚避風塘香辣軟殼蟹意粉🦀大大隻嘅軟殼蟹口落好唔會一口油,外脆內軟,意粉辣味適中,配上大量炸蒜,非常惹味可口白酒牛油煮硯🍶硯肉粒粒都好飽滿大隻,咬落去會爆汁添多士索晒硯同牛油嘅汁,仲keep到多士嘅香脆,值得一讚順帶一提呢間餐廳可以帶寵物一齊用餐,餐廳亦有寵物食品提供,有寵物嘅朋友可以同佢地黎試下🐱🐩🐕🐶
今日就約左閨密黎打下卡,放鬆一下。

避風塘香辣軟殼蟹意粉🦀

白酒牛油煮硯🍶
硯肉粒粒都好飽滿大隻,咬落去會爆汁添
多士索晒硯同牛油嘅汁,仲keep到多士嘅香脆,值得一讚

2023-11-17
  • 避風塘香辣軟殼蟹意粉