2021-09-04
香港雖然係石屎森林,但肯行遠少少,仍然有啲較郊區嘅地方可以感受一下大自然🌳🦋,星期五嘅下晝,請咗半日假入上水試下呢間小店。位置喺上水嘅一條村,喺A出囗嘅小巴站坐51k總站沿士多,公厠再轉左就到,都唔算太隔涉。一入去除咗中間個塘外好明顯其他位置都悉心佈置,好打咭feel ,有兩個in door 小區,其中一個近門囗已經full 坐,經過廚房再過一個outdoor 用餐區就有一個小小嘅室內用餐地方,我地就決定咗坐呢度,事關今日33度🌞。自己填上menu 再去返近門囗位置點餐,payment 只接受現金同pay me , 凍櫃有是日甜品,其實貴,不過賣相幾吸引,就要咗件伯爵千層80蚊,俾完錢有職員送餐,職員都好有禮貌。我地雖然坐indoor ,但佈置同樣一絲不苟,窗簾都好靚,星星可以透光,地下嘅陳設都好明顯可以俾大家打下咭。先嚟飲品,凍奶茶好奶,唔好飲,☕咖啡個杯好靚,不過都係普通。78蚊嘅意粉,上面嘅車厘茄好甜,黑松露就唔太香。好貴嘅千層蛋糕上碟好靚,加咗士多啤梨同藍莓,千層真係好有層次,不過皮整得唔好,太硬,奶應該都唔係用日本奶所以唔香。食完野就趁平日無乜人可以盡情打下咭📸📷
78蚊嘅意粉,上面嘅車厘茄好甜,黑松露就唔太香。
食完野就趁平日無乜人可以盡情打下咭📸📷