2019-08-13
呢間我第二次去,兩次去比我感覺都系唔錯嘅,除會比較爆人之外,食物、湯底質素都系有水準另外⏰提醒大家down load佢地apps,方便掛號等枱,我地4個人都等左15分鐘左右先入到座,可見呢間食店的確幾受客人歡迎Apps名:一鍋堂👈🏻包括可以排隊、落單、叫服務員自製醬汁推介:鼓油加上生熟蒜、辣椒粒、芫茜、蔥粒我地order左鴛鴦湯底需加另加$50蚊,分別系冬陰公湯同芫西皮蛋湯,兩個湯底都非常香濃☝🏻建議大家可以系加水前試一試個湯底先🤤冬陰公酸辣味道非常濃郁同均衡,而芫西皮蛋湯底有好多皮蛋,放落湯底嘅食物基本都食得番湯底嘅味道,非常有料❤️✊🏻基本上手機有得任點嘅食物都試過晒,我會特別推介黑松露手打墨魚滑,面頭嘅黑松露要同墨魚滑先攪勻先可以放落鍋,味道除左香嘅黑松露仲有墨魚滑鮮味👍🏻其實食物、飲品種類都唔少,甜品特別在有雪糕機提供,味道奶味比較重,覺得唔太啱我口味,不過朋友嘅意見都話唔錯嘅,所以如果你地有興趣不妨一試,同朋友傾計打邊爐一流🙋🏻♀️俾多啲機會唔同食店,只要樂意比機會,通常進步空間可以好大,時日有加會愈做愈好,香港人太健忘急速,對一般評價或要等既食店都唔會返轉頭,相信大家可抱着支
Apps名:一鍋堂👈🏻包括可以排隊、落單、叫服務員
自製醬汁推介:鼓油加上生熟蒜、辣椒粒、芫茜、蔥粒
🙋🏻♀️俾多啲機會唔同食店,只要樂意比機會,通常進步空間可以好大,時日有加會愈做愈好,香港人太健忘急速,對一般評價或要等既食店都唔會返轉頭,相信大家可抱着支持本地食店想法,成長對每間餐廳都十分重要,請一齊多一分抱容之心❤️。👍🏻