2021-10-28
今年短時間內連打2 個風。第一個就係星期六, 第二個就係平日返返下工掛波。公司難得四點就收工, 同幾個同事都住得近, 就提議不如去HAPPY HOUR啦! 想起海之戀呢間德國餐廳有HAPPY HOUR, 又近公司, 一行3 人就GOGOGO...... 去到都4 成FULL, 店員安排咗座位後, 我哋就睇下飲咩先。飲品方面好多選擇, 有德國生啤、枝裝啤酒、MOCKTAILS、紅酒、白酒, 仲有無酒精飲品等........ 而且食物方面都算多選擇。我哋3 個女仔都揀咗飲生啤 , 有幾個SIZE 揀: 300ml、500ml、1L 同3L。我哋揀咗500ML , 我果杯係DUNKEL HEFE - WEISSBIER,。送到嚟, 見到啤酒頂有滿滿嘅靚泡, 顏色係深啡色, 重麥味, 順喉. 好飲! 大滿足! HAPPY HOUR 價錢係平日嘅8 折, $64 就可以享用咁大杯嘅生啤! 抵! 餐廳環境舒服, 我哋3 個女人傾到天昏地暗! 勁ENJOY!!!!!